Amasyalılar emniyet kemerine alıştı

Amasya'da 8 ay önce başlanan Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlan Projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucu emniyet kemeri kullanma alışkanlığının erkek sürücülerde yüzde 68'e, bayan sürücülerde ise yüzde 85'e yükseldiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amasyalılar emniyet kemerine alıştı

Ocak ayında yapılan ilk sayımda erkek sürücülerde emniyet kemeri takma oranının yüzde 8, bayan sürücülerde de yüzde 26 olduğu tespit edilmesinin ardından başlatılan bilgilendirme ve planlı çalışmalar sonucu ağustos ayında yapılan 8. sayımda emniyet kemeri kullanma alışkanlığının erkek sürücülerde yüzde 68'e, bayan sürücülerde de yüzde 85'e yükselerek ülke genelinde takdir edilecek bir başarıya hep birlikte ulaşıldığını belirten Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, "Projeye başladığımızda Amasya halkına duyduğumuz sonsuz güven doğrultusunda 'Amasya Emniyet Kemeri Kullanımında Türkiye'ye Öncülük Ediyor' sözü slogan olarak belirlenmiştir. Kısa sürede alman yol elde edilen başarı dikkate alındığında Amasya halkına duyulan bu güvenin ne kadar doğru olduğu açıkça ortaya konmuştur" dedi.

Bayazıt, "Özellikle emniyet kemeri kullanımı ve tüm trafik kurallarına uyulması konusunda Amasya halkı ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşlarının her zaman yanımızda olan desteği ile birlikte 2013 yılı sonuna kadar ilimizde emniyet kemeri takma oranını yüzde 90'lara çıkartarak Türkiye de bir ilki hep birlikte başaracağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber